به گزارش مشرق، اظهارات مکرر «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا، مبنی بر وقوع تقلب گسترده در انتخابات پستی ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور و توصیف آن به عنوان «فاسدترین» و «غیر قابل قبولترین انتخابات» تاریخ آن، سبب شده تا صحت این انتخابات زیر سوال رفته و موضع گیریهای متفاوتی درباره آن اتخاذ شود.
به گزارش «ایندیپندنت و نیویورک تایمز»، بیش از ۱۰ میلیون آمریکایی رای خود را به صندوق انداختند؛ این میزان مشارکت، رکوردی بی سابقه است که در میانه اظهارات ترامپ در مورد تقلب در خصوص رای گیری پستی رقم خورد؛ در سال ۲۰۱۶، تا روز قبل از انتخابات منجر به پیروزی ترامپ، تنها ۷۵ هزار نفر رای خود را به صورت پستی به صندوقها انداخته بودند.
بیشتر بخوانید:
بهبود وضعیت ترامپ در نظرسنجیها / سایه فساد «هانتر» بر کارزار بایدن
ترامپ که در نظرسنجیها از «جو بایدن»، معاون رییس جمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب دموکرات این کشور در انتخابات ریاست جمهوری عقب مانده و عملکرد کابینه اش درمواجهه با شیوع کرونا زیر سوال رفته، تلاش دارد تا رای گیری به ویژه رای گیری پستی را به دلیل امکان وقوع تقلب، غیرقانونی جلوه دهد.
ترامپ که به شدت از انتخابات پستی هراس دارد، در اوایل تابستان سال جاری، درخواستی مبنی بر تعویق زمان برگزاری انتخابات را مطرح کرده بود تا مانع این نوع رای گیری به دلیل شیوع گسترده کرونا شود.
نکته قابل توجه آنجاست که براساس تجزیه و تحلیل «نیویورک تایمز»، حدود ۷۶ درصد رای دهندگان آمریکایی واجد شرایط رای دادن، خواستار رای دهی به صورت پستی هستند.
مخالفت ترامپ با رای گیری پستی در حالی مطرح میشود که براساس تجزیه و تحلیل مجله «ساینس» در سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۸، رای گیری پستی در حالی که شمار مشارکت کنندگان را افزایش میدهد، میزان رای دموکرات را کاهش میدهد.
در حال حاضر ۳۴ ایالت آمریکا، انتخابات خود را به دلیل شیوع گسترده کرونا به صورت پستی برگزار میکنند؛ این در حالی است که این شرایط پیشتر در صورتی فراهم میشد که رای دهنده بیمار بوده، در روز رای گیری ناچار به حضور در خارج از شهر بوده یا حضورش در پایگاه ارتش را اثبات میکرد.
پیش بینیها میگویند احتمالا نیمی از افراد واجد شرایط رای دادن، رای خود را به صورت پستی به صندوق بیندازند.
اما باید توجه داشت که اظهارات ترامپ مبنی بر وقوع تقلب گسترده در انتخابات آمریکا با همراهی رسانهها و جریانهای مختلف این کشور به ایجاد موجی گسترده منجر شد.
براساس بررسی دانشگاه «هاروارد» از حدود ۵۵ هزار روایت آنلاین، ۵ میلیون توییت و ۷۵ هزار پست فیسبوکی، اقدام ترامپ کارزاری هدایت شده با هدف تاثیرگذاری بر جامعه رای دهنده و از بین بردن مشروعیت انتخابات بوده است.
اما طنز ماجرا آنجاست که احتمالا خود ترامپ نیز به عنوان فرد مبتلا به کرونا در کشوری با ثبت بیش از ۲۱۰ هزار مرگ و میر کرونایی، ناچار به رای دادن پستی شود؛ همانطور که در ماه آگوست به همراه اعضای خانواده اش در «فلوریدا»، برای انتخابات مقدماتی ایالت محل تولد خود به صورت پستی رای داد.
انتظار میرود نتیجه نهایی رای گیری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، امسال چند روز یا حتی چند هفته به درازا بینجامد.
این پیش بینی براساس مشاهدات ناشی از انتخابات مقدماتی پستی انجام شده است که در مواردی اعلام نتایج تا ۱۰ روز به طول انجامید.
از آنجا که جمهوریخواهان به صورت حضوری و دموکراتها پستی رای خواهند داد، پیش بینی میشود برنده اولیه انتخابات ترامپ باشد اما روزهای بعد و با اعلام نتایج رای گیری پستی که به نفع بایدن خواهد بود، باید منتظر جنجالی انتخاباتی باشیم.
چالش حقوقی ترامپ و کارزارش برای مقابله با رای گیری پستی تاکنون ثمری برای آنها نداشته و مرتبا با رای قضات ایالتهای مختلف به در بسته خورده است.
«واشنگتن» از جمله مناطقی است که از سال ۲۰۱۱ تاکنون رای گیری خود را به صورت کاملا پستی انجام میدهد.